ZLATNI DVORI

Zlatni Dvori

 

Petar Begovac je mladić koji se neuspješno okušao u pravu i medicini, ali svoje vrijeme najradije posvećuje glazbi. Sin je bogatog poduzetnika Vinka Begovca i njegove voljene žene Irene, prave gradske dame, te ima i mlađu sestru Martinu, studenticu koja boravi u Londonu. Najbolji je prijatelj Ivana Đurđevića, sina Ireninih i Vinkovih svadbenih kumova koji su preminuli u prometnoj nesreći dok je Ivan još bio srednjoškolac. Ivan je, za razliku od Petra, Vinkov vjerni pomoćnik, zainteresiran za građevinu. Međutim, iako mu je Petar sušta suprotnost ova su dvojica najbolji prijatelji od malih nogu.

Jednog dana njih dvojica završe u Slavoniji, na svadbi u restoranu Vinkovog poslovnog partnera Nikole. Na putu zamalo dođe do nesreće: ispred auta, kojim je Petar upravljao u tom trenutku, odjednom se pojavi djevojka na konju. Ubrzo se sazna da je riječ o Ani Galović, konobarici u Nikolinom restoranu, koja živi sa ocem Antunom i djedom Jozom. Spletom okolnosti, Ana umalo strada u požaru u štali, no Petar ju spasi na vrijeme i između dvoje mladih rodi se ljubav.

No, njihovoj novorođenoj ljubavi na put staje Petrova razmažena zaručnica Nera (Petra Kraljev), netalentirana pjevačica narodne glazbe. Njen otac Fedor u poslovnom je odnosu s Vinkom i Nikolom, te bi njihov poslovni odnos mogao doći svome kraju ukoliko Petar otkaže zaruke s Nerom. Petar tada sa svojom majkom sklapa pakt - u tri mjeseca mora od Ane napraviti glazbenu zvijezdu. Ukoliko mu to pođe za rukom, moći će voditi samostalan život bez ikakvog upletanja u Vinkove poslove. Ako ne uspije, mora se vratiti u Vinkovu firmu i zarađivati za život.