ŽIGOSANI U REKETU (2018) PRVA SEZONA

Radnja serije vrti se oko dvojice košarkaša posljednje i zlatne generacije jugoslavenske košarke koji su u sasvim drugim okolnostima sreli 20 godina nakon što su završili profesionalnu karijeru. Pokušavaju u novim poslovima, ali maštaju i o povratku u dane ponosa i slave.

Bivši uspješni košarkaš Vojislav zastranio je u sportske malverzacije. Razmišljajući kamo mu je pošao život, došao je do zamislit opet uložiti u klub u kojemu je počeo prije nekoliko desetljeća.

Njegov prijatelj i bivši suigrač Krešimir, negdje u Zagrebu trudi se otplatiti velike dugove. Jelica i Milovan uspješni su beogradski gospodarstvenici - ona je vlasnica galerije, on vlasnik novina, i oboje pod naizgled velikim bremenom prošlosti. Dok ona želi da joj sin iz prvog braka, uspešni mladi košarkaš, okonča svoju karijeru, njen suprug iz Amerike dovodi svoju kćer iz prvog braka za mu pomoći oko vođenja medijske kompanije. Kroz seriju prolazi čitav niz likova, čije se sudbine prepleću na najčudnije načine.

Serija se bavi sudbinom dvojice košarkaša koji nakon izvanserijske sportske karijere započinju novi život i pokušavaju da ostvariti u drugim poslovima. Priča govori o dvojici nekada nerazdvojnih prijatelja i suigrača u slavnom košarkaškom klubu, koji je danas na rubu propasti, koji će njih dvojicu spojiti u pokušaju da ga podignu iz pepela. Žigosani u reketu također je i priča o drugoj šansi: za prijateljstvo, za oca i sina, propalu karijeru, drugoj šansi za neostvarene talente, drugoj šansi u potrazi za srećom, za generaciju čije je najbolje godine obilježio rat.