KOLEGINICE

 

Radnja prati Bojanu, koja je upravo završila studije psihologije. Bojana želi unajmiti stan i baviti se psihoterapijom, pa na sve načine pokušava naći posao. Budući da novca nema puno, Bojana može priuštiti samo vrlo skroman smještaj. Pronalazi stan koji nije baš pogodan za život, ali odlučuje se useliti u njega.

Ubrzo Bojani ponestaje malo novca koji je imala i upravo tada Zorica dolazi iz Katara. Zorica je život u zemlji u Perzijskom zalivu, čiji glavni grad krase luksuzni neboderi i uske ulice souka, koji mirišu na čajeve i začine, zamenila neupadljivom sobicom u Srbiji.

Zorica, koja je životni trener i astrolog, predlaže da Bojana za početak podijeli troškove stanovanja. Kako bi prikupili novac za bolji smještaj, novi sustanari postaju kolege i počinju dijeliti klijente. Zorica pravi natalne karte, dok Bojana održava seanse psihoterapije.

Simpatija i antipatija stvoriće se između njihovog stanodavca Ljubiše i dvije glavne junakinje. Međutim, Ljubiša svoju suprugu Sofiju, s kojom ima kćerku tinejdžerku Anju, doživljava kao najvećeg "pijanca krvi", zatim Ljubišinog saputnika i poslovnog partnera na obrenovačkoj pijaci Momira. Slavica, tačnije njene šarene torbe i koferi, spriječit će Momirov životni put. Kako će se kolege "ukrstiti" sa svima njima, tek ćemo vidjeti.