LICE KOJE SVI PAMTIMO: Pogledajte kako sada izgleda dječak sa omota čokolade MALI BRACO JE PORASTAO, koji FRAJER da ti PAMET STANE!

LICE KOJE SVI PAMTIMO: Pogledajte kako sada izgleda dječak sa omota čokolade MALI BRACO JE PORASTAO, koji FRAJER da ti PAMET STANE!

Davne 1988. godine Dan Babić iz Zagreba je postao zaštitno lice “Braco” čokolade.

Sve je krenulo slučajno, kada su u vrtić na Bijeničkoj cesti u Zagrebu došli fotografi u potrazi za dječakom pogodnim za njihovu kampanju. Dan je tada imao šest godina i jedva je čekao da se snimanje završi kako bi nastavio da se igra.

Na jesen iste godine je krenuo u školu, a jednoga dana posle nastave majka ga je obavijestila da žele da ga slikaju za čokoladu Braco.

– Od tog dana sjećam se samo da mi je majka pripremila crveni džemper. Bio sam prvi na redu, a iza mene je bila djevojčica Tea Agbaba, koja je bila lice za Seku. Tad sam je prvi put vidio, ali je više nikada nisam sreo. Tek prije koju godinu sam je pronašao na Facebooku – rekao je Dan za 24sata.hr.

On je izabran da bude na omotu čokolade, i sklopio je ugovor sa Zvečevom za 126 tadašnjih maraka. Prve čokolade s njegovom slikom su puštene u prodaju 1990.

Danovu i Teinu fotografiju je Zvečevo vremenom zamijenilo crtežima, ali niko od njegovih prijatelja nije zaboravio Bracu.

– Drago mi je da sam imao priliku toliko godina biti Braco i to mi je dalo neki osjećaj jedinstvenosti – govori Dan koji danas živi s bratom Tinom u Poreču.

– Ukoliko se neko odluči da napravi čokoladu “Djeda”, svakako ću se prijaviti – zaključio je kroz smijeh Dan Babić.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Lejla