Motel Nana – Ceo Film

Motel Nana – Ceo Film

Motel Nana (2010)
Domaci film
Ivan je profesor istorije u gimnaziji. Za vreme jednog časa, isprovociran nedoličnim ponašanjem učenika, on prelazi granicu dozvoljenih pedagoških metoda i zbog toga biva suspendovan i premešten u skoro zaboravljenu osnovnu školu u planinskom selu u Bosni.
Na putu upoznaje Jasminu, koja se na poziv prijatelja Hazima, vlasnika motela “Nana”, vraća iz Nemačke u svoje rodno mesto. Puna optimizma i entuzijazma, Jasmina prihvata novo poznanstvo s Ivanom, kao i novi početak svog davno zaboravljenog života. Ivanova iznenadna ljubav prema Jasmini i Jasminino naivno i detinjasto verovanje u dobre ljude i posle otkrića Hazimovih pravih namera prema njoj, teraju ih u zajedničko bekstvo od stvarnosti. U ovom trouglu svi su pomalo izgubljeni kao i svaki čovek u svom životu.
Hoće li njihov zajednički boravak u Bosni, u okruženju koje sa sobom ipak nosi više humora nego tragedije, uspeti da se završi bolje nego što je počeo?
Film je snimljen prema scenariju Ranka Božića, a u režiji Predraga Velinovića (“Volim te najviše na svetu”) i do sada je prikazan na domaćim festivalima u Novom Sadu, Nišu, Vrnjačkoj Banji i Sopotu, gde je bi apsolutni pobednik osvojivši svih sedam nagrada koje festival dodeljuje. “Motel Nana” prikazan je i na festivalima u Montrealu, Manhajmu, Parizu, Kijevu, Cenaju, Vaterfordu, Pečuju i mnogim drugim.
Glavne uloge: Dragan Mićanović, Nikolina Đorđević, Zijah Sokolović, Nikola Pejaković, Mladen Nelević, Ljubivoje Tadić

Aga